Recés de ioga, so i silenci

Descobreix el teu silenci interior

En temps regirats, passos petits i ferms en el teu camí.  

Informació sobre el recés de ioga, so i silenci que facilitaré properament, del 10 al 12 de juliol de 2020. Un espai i temps de desconnexió, descans i sobre tot molt de ioga. Perquè aquest confinament no ens pot evocar a deixar de gaudir, planificar, crear. A continuació teniu tota la informació.

Us presento aquest retir de ioga, relaxació i respiració conscient que et permetrà desconnectar de la rutina diària per fer un viatge cap a l’interior. Dins de cada un de nosaltres hi ha un univers de saviesa, emocions i possibilitats. Però per aprendre a escoltar-nos hem de trobar aquest silenci interior, el silenci que la ment atrafegada bloqueja i oculta després capes i capes de màscares de tot tipus. Ens posem la màscara del treballador lleial, de l’amant company, del fill perfecte, de el pare afectuós, …, mil i un disfresses que ens allunyen del nostre veritable ésser. Qui sóc jo?

Així que per aprendre a aturar el soroll de la ment, la observarem des del silenci. La ment xerraire ens atrapa en un estat d’agitació i productivitat excessiva que ens mossa l’energia. Facilitarem un espai per descansar i recuperar un benestar i calma interior innat en cada un de nosaltres.

Que millor que dedicar-te un temps per a tu, per a la connexió interior. Per trobar-te des de l’escolta amable, sense jutjar ni criticar.

Comptarem amb la pràctica de ioga, les caminades en silenci per la natura, el so dels bols tibetans i el cant de mantres, la meditació i la respiració conscient. Tot això en un entorn privilegiat al petit poble medieval de Cruïlles a l’Empordà. A peu de parc natural de les Gavarres.

Lloc

L’ESPAI de l’Harmonia és un projecte cooperatiu i social, que va ser creat amb l’objectiu de promoure la salut i l’acompanyament en el creixement personal. Els Valors de el projecte són: el servei, la confiança, l’autoresponsabilitat, l’autonomia i la humilitat.

Casa reformada recentment, amb habitacions àmplies amb 3 o 4 llits individuals. Banys compartits a la casa. Sala de ioga i sala de meditació.

El funcionament és cooperatiu: cada un es fa el llit, es recullen els llençols i en els menjars s’ajuda en la neteja dels estris i de les taules.

Alimentació

Alimentació vegetariana-vegana amb base macrobiòtica

L’alimentació de la casa és vegana, conscient, energètica i amb valors ecològics. Sabedores de l’important que és una alimentació sana i equilibrada, la casa presta especial atenció a la qualitat del menjar utilitzant productes de l’agricultura ecològica i de proximitat.

El menjar s’elabora fresca dia a dia de forma totalment artesana amb dedicació, cura i amor, equilibrant els aliments i procurant una dieta rica i variada.

Programa

Divendres

 • 15:00-16:00 Sortida de Barcelona
 • 17:00-18:00 Arribada a la casa, distribució d’habitacions, temps lliure
 • 18:00-18:30 Cercle de benvinguda
 • 18:30-20:00 Pràctica de Hatha Ioga
 • 20:00-21:00 Sopar
 • 21:00-22:00 Caminada digestiva

Dissabte

 • 7:00-07:30 Meditació
 • 7:30-09:00 Pràctica de Hatha Ioga
 • 9:00-10:30 Esmorzar i temps lliure
 • 10:30-12:30 Caminada pel bosc en silenci
 • 12:30-13:00 Temps lliure
 • 13:00-14:00 Sessió de Ioga Nidra
 • 14:00-15:00 Dinar
 • 15:00-16:30 Temps lliure
 • 16:30-19:30 Tarda Sensorial: Pranayama, Yin Ioga, Bols Tibetans
 • 20:30-21:30 Sopar
 • 21:30-22:30 Ritual de la terra i cant de Mantres

Diumenge

 • 7:00-07:30 Meditació
 • 7:30-09:00 Pràctica de Hatha Ioga
 • 9:00-10:30 Esmorzar i temps lliure
 • 10:30-12:30 Caminada pel bosc en silenci
 • 12:30-13:00 Temps lliure
 • 13:00-14:00 Sessió de Bols Tibetans o Nidra
 • 14:00-15:00 Dinar
 • 15:00-16:30 Cercle de comiat i tancament

Transport

L’opció que us recomanem és el transport públic, per responsabilitat i amor cap a aquest món que ens envolta. L’estació més propera a la casa és Flaçà (línia R11 de rodalies i mitja distància). També podeu anar amb autobús fins a la Bisbal de l’Empordà (la casa és a 10 minuts a peu de l’estació).

 • Tren – Bons compartits en grups de 5 persones.
 • Cotxes – Despeses compartides per cotxe.
Caminates conscients per Les Gavarres

Al·lèrgens

A la casa conviuen 2 gates i un gos, s’haurà de tenir en compte si s’és al·lèrgic al moment d’estar en els espai compartits.

Hi haurà un menú únic per a tots els participants. En cas d’al·lèrgies alimentàries o malaltia que requereixi menús especials contacteu amb nosaltres per poder portar alternatives fora de menú valorant el cost a part. Hi haurà espai disponible a la nevera per si es requereix portar alguna alimentació especial.

Dates recés

De l’10 de juliol a el 12 de juliol 2020

Tipus de Ioga

Hatha Ioga, Yin Ioga, Pranayama, Ioga Nidra

Que t’emportaràs?

 • Compartir des del cor
 • Relaxació profunda i desconnexió del mundà
 • Allunyar-te de la tecnologia per experimentar l’increïble d’estar connectat amb tu mateix per uns dies
 • Ritme i estil de vida saludable
 • Meditar, estimar, respirar, deixar anar
 • Un lloc per realment desconnectar i recarregar bateries
 • Elimina l’estrès i aclareix la ment
 • Un lloc preciós per tenir un descans relaxant de la vida diària
 • El lloc ideal per desconnectar i gaudir de la bellesa de la natura
 • Acosta’t a hàbits saludables al teu ritme, a poc a poc

El retir inclou

 • Allotjament
 • Pensió completa
 • Infusions i tes en tot moment
 • Fruita fresca i te durant el dia
 • Trasllat des de l’estació de Flaçà
 • Activitats descrites en el programa
 • Esmorzars

Covid19

La situació actual de desescalada i la previsió d’entrar en nova normalitat a partir de l’24 de juny, ens permet, sempre des de la prudència però també amb molta il·lusió, ser optimistes pel que fa a la celebració de la retirada d’aquest mes de juliol a Cruïlles, l’Empordà.

La nostra motivació és doble. D’una banda, oferir un temps i un espai a totes les persones que no han pogut gaudir de la natura aquests mesos, i volen continuar amb la seva pràctica de ioga, amb els hàbits de meditació adquirits en aquest retir forçós per a molts. Per l’altre contribuir a la dinamització del territori local, amb una activitat de turisme sostenible, en un medi semi-rural que ha vist oscada la seva activitat aquests mesos de confinament. Donar suport i ser recolzats.

Prendrem totes les mesures necessàries segons el que estableixin les autoritats sanitàries per tal de poder oferir-vos la tranquil·litat i descans que un retir es mereix. Podeu contactar amb nosaltres perquè us informem de les mesures realitzades tant per la casa com els organitzadors.

Informació addicional

Farem un grup de Whatsapp uns dies abans per coordinar el trasllat i per a qualsevol dubte que pugui sorgir

Facilitadores

Sílvia Gallego

El resultat de l’acontentament és la felicitat completa. Amant de l’ioga, és aprenent i estudiant eterna, buscadora incansable de la pau i la felicitat. Sílvia percep el ioga com una eina de recuperació de la salut física, però sobretot per a l’obtenció de calma mental.

Loli González

Terapeuta físico-emocional, fundadora i directora de centre Damiana de Platja d’Aro, amb més de vint anys d’experiència. Formada entre d’altres en tècniques de sanació, xamanisme i creixement personal.

Més informació i reserves: